Back to Top

Mezoterapija

Većina ženske populacije svakodnevno koristi razne kreme kako bi postigle određene željene rezultate. No, mnogi zaboravljaju da je koža prekrivena slojem mrtvih stanica koje nas štite, ali isto tako i sprječavaju ulaz onih poželjnih sastojaka iz kozmetičkih proizvoda.
Idealno rješenje kojim bi postigli pravu regeneraciju kože, zasigurno je mezoterapija – metoda koja se u estetskoj medicini primjenjuje od pedesetih godina prošlog stoljeća. Mezoterapijom se postiže intenzivna hidratacija kože te se vraća elastičnost, tonus i sjaj kože.
Mezoterapija se primjenjuje uz pomoć igle, kojom se u gornje slojeve kože apliciraju revitalizirajući sastojci, a što osigurava prelazak epidermalne barijere i unošenje revitalizirajućih sastojaka u dublje slojeve kože, gdje su oni i najučinkovitiji.


Ovisno o stanju kože, uglavnom se aplicira hijaluronska kiselina, vitamini, minerali te antioksidativna sredstva koji potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari. Mezoterapija se provodi u više navrata prema određenom planu, ovisno o kožnom stanju.

Kome je mezoterapija namijenjena?
Mezoterapija je namijenjena koži koja je dehidrirana, atrofirana te je indicirana za revitalizaciju te vraćanje tonusa i elastičnosti kože. Isto tako, mezoterapija se može koristiti i za izbjeljivanje pigmentacija, tretiranje celulita, strija, masnog tkiva te ožiljaka od akni, ali i kod androgene alopecije, odnosno ćelavosti.

Kako se izvodi mezoterapija?
Prije samog procesa, koža se pregledava, dobro dezinficira, te se donosi odluka o supstancama koje će se primijeniti. Za tretman se koriste najmanje igle, a cilj je da se ubodima sastojci ravnomjerno rasporede po površini kože te se pri svakom ubodu ubrizgava minimalna količina sastojaka. Ubodi nisu nimalno bolni te ne ostavljaju tragove na koži. Ponekad se nakon tretmana pojavi crvenilo kože i lagana oteklina, no to nestaje nakon nekoliko sati. Vrlo rijetko se pojavljuju alergijske reakcije i mali podljevi.
Postoji mogućnost da se tvari ubrizgaju kroz kožu pomoću električne energije, a taj oblik mezoterapije se naziva akvaforeza. Tu su i dermaroleri, odnosno valjci sa sitnim iglama te mezogun, uređaj koji kontrolira ubrizgavanje tvari. Učinak je vidljiv već nakon prvog tretmana, no za pravi rezultat potrebno je provesti nekoliko tretmana u nizu. Isto tako, nakon tretmana se ne preporučuje izlaganje suncu i UV zračenju.

Je li mezoterapija opasna?
Najveću opasnost može učiniti samo nestručna osoba koja provodi mezoterapiju, a drugu najveću opasnost čini primjena lažnih proizvoda. Dezinfekcija kože također je vrlo važna kako bi izbjegli opasnosti, jer se u suprotnom mogu pojaviti infekcije.
Ostalih opasnosti nema, naime, crvenilo kože i lagana otečenost sasvim su normalne pojave nakon tretmana. No, mezoterapija je posljednjih godina toliko napredovala da se čak i crvenilo kože sve rjeđe pojavljuje. Stoga, nema mjesta za paniku – ova metoda je izrazito sigurna i pouzdana te je znatno napredovala ne samo po pitanju sigurnosti, nego i po pitanju rezultata.

.