Back to Top

Pjeskarenje zubi

Pjeskarenje zubi je zapravo čišćenje zubnih naslaga posebnom profesionalnom metodom, a ime pješčana duguje prahu koji se zajedno s mlazom vode pod velikim pritiskom koristi kako bi se uklonile štetne naslage sa zuba i tako održalo zube zdravima. Zbog niza prednosti koje pjeskarenje posjeduje, pacijenti se bez straha i s potpunim povjerenjem odlučuju na ovaj način otkloniti sve svoje dentalne probleme.



Spomenuti se prah sastoji od čestica kalcijevog karbonata ili natrijevog hidrogenkarbonata koje su veličine do 70 mikrona, ali su oblikovane tako da dopiru u najnedostupnija mjesta i ostvaruju kontakt s velikom zubnom površinom.
Pjeskarenje zubi je stoga idealno za čišćenje mrlja nastalih uslijed pušenja ili konzumiranja tamnijih pića poput crnog vina, kave ili čaja. Inače je pjeskarenje zubi vrlo kratak i bezbolan postupak koji traje 15-ak minuta pa ga stomatolozi obavljaju sasvim rutinski.

Zašto je pjeskarenje zubi specifično u Ministry of Smile?

Ministry of smile svojim pacijentima nudi jedinstvenu AIR-FLOW ® metodu pjeskarenja. Ovom metodom se osim mrlja mogu ukloniti i bakterije pa sprečava ili otklanja i bolesti poput gingivitisa, karijesa i parodontitisa. Postupak traje između 15 i 30 minuta, također je potpuno bezbolan, a aroma limuna stvara ugodan osjećaj kod pacijenta.
Napominjemo kako je u slučaju da pacijent ima zubnog kamenca, potrebno prije procesa pjeskarenja ukloniti kamenac jer se pjeskarenjem to ne može učiniti.

Rezultati

Pjeskarenje zuba AIR-FLOW metodom polučuje vrhunske rezultate. Nakon samog postupka, zube je potrebno premazati otopinom od fluora jer su zubi nekoliko sati nakon tretmana podložniji štetnom utjecaju kiselina unutar usne šupljine. Bijeli, glatki i sjajni zubi činit će vaš osmijeh savršenim, a ono što je još važnije, kod većine pacijenata se pjeskarenjem smanjuje mogućnost ponovnog pojavljivanja karijesa ili bakterija. Kako je ova metode neinvazivna, ukoliko imate češćih problema, postupak možete ponoviti i nekoliko puta godišnje.
Ukoliko imate neki od spomenutih problema, ili vas zanimaju detaljnije informacije, slobodno nam se obratite.