Back to Top

Povećanje usana

Usne su jedan od najsenzibilnijih atributa ženskog lica te oduvijek predstavljaju simbol ženstvenosti. Naime, briga o usnama seže u daleku prošlost – Mezopotamke su bile prve žene koje su prije 5000 godina izmislile ruž, a Egipćanke su kao ruž koristile boju crvenih morskih algi. Lijepe i punije usne san su svake žene, stoga nije ni čudno što brojne žene kojima majka priroda nije podarila pune usne, žele naglasiti usne različitim metodama.
Jedna od takvih metoda je povećanje usana injekcijskom tehnikom pomoću hijaluronske kiseline, za koju se danas smatra da je najzastupljenija, najkvalitetnija i najuspješnija metoda jer postupak traje najkraće, tehnički je najlakše izvediv, a rezultati su dugotrajni. Za povećanje usana u početku se koristio kolagen, no ta metoda je zastarjela zbog čestih i ozbiljnih komplikacija. Uz to, usne su imale neprirodan izgled.

Što je hijaluronska kiselina i koja je njena uloga?
Hijaluronska kiselina je sastavni dio naše kože, a njena uloga je olakšavanje hidratacije pa tako i omogućavanje elastičnosti te punoće kože. Ljudsko tijelo svakodnevno proizvodi i obnavlja hijaluronsku kiselinu, no, njena elastičnost se smanjuje s godinama, a time se stanjuju i usne.
Upravo se zbog toga hijaluronska kiselina koristi u terapijske i estetske svrhe, a također jer pruža prirodan te dugotrajan rezultat. Osim za povećanje usana, hijaluronska se kiselina koristi tijekom kirurških zahvata na očima i tkivu te za brojne druge estetske zahvate. Postoje i brojni preparati od hijaluronske kiselinu za povećanje usana, no rezultati nisu uspješni.

Kako izgleda i što točno donosi tretman povećanja usana?
Tretman povećanja ili popunjavanja usana uz pomoć injektiranja hijaluronske kiseline je vrlo jednostavan i bezbolan. Naime, ovaj tretman traje oko 15 do 30 minuta, ovisno o tome kako klijent želi naglasiti svoje usne. Drugim riječima, osim samoga povećanja usana, istom tehnikom se mogu i naglasiti te korigirati rubovi usana.
Prije samoga injektiranja vrlo tankom iglom, hijaluronska kiselina se pomiješa s anestetikom, zbog čega je tretman bezbolan. Osim za povećanje usana, ovaj tretman može ukloniti i bore oko usana. Tretman povećanja usana hijaluronskom kiselinom daje dugotrajan i prirodan izgled te je ova metoda potvrdno najučinkovitija.

Što nakon tretmana povećanja usana?
Nakon završetka tretmana, usne budu znatno otečene, zbog čega se rezultat može ocijeniti na kraju dana ili u nekim slučejavima, tek sljedeći dan. Naime, brojne se žene koje žele diskretno naglasiti i povećati svoje usne uplaše kada prvi puta ugledaju rezultat, no, kao što smo i naglasili – rezultat nije odmah vidljiv zbog otekline.
S druge strane, neke žene ostanu razočarane nakon što oteklina splasne i usne se stanje, no, u tom se slučaju usne mogu dodatno korigirati. Valja naglasiti i kako pretjerano povećanje usana može izgledati neukusno i neprirodno. Stoga, dobro razmislite prije samoga tretmana i posavjetujte se sa našim stručnim timom koji će Vam predložiti najbolji tretman baš za Vas.